20811
Book
In basket
Dieta wegańska na cztery pory roku / Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska. - Warszawa : RM, copyright 2020. - 247, [1] stron : fotografie, ilustracje ; 24 cm.
Kluczem do prawidłowo zbilansowanej diety jest sezonowość – warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy działalność lokalną. W dobie globalnych rynków i technologii wspomagających wytwarzanie żywności często zapominamy, że najpyszniejsze warzywa i owoce to te, które dojrzewały we właściwym sobie czasie i miejscu. Wspomagacze i warunki transportu nie tylko psują ich smak, ale i obniżają wartości odżywcze. Warto więc wiedzieć, co i kiedy wrzucić do koszyka i do garnka. W ustaleniu wegańskiego menu z uwzględnieniem sezonowości pomagają doświadczone dietetyczki na co dzień pracujące w warszawskiej poradni Dietosfera.
Availability:
Wypożyczalnia dla dorosłych
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia na stronach 243-246.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again